Interier hiša S, Kamnik

Interier hiše v okolici Kamnika zaznamuje arhitektura objekta. Velika zračna galerija povezuje bivalni in spalni del objekta ter daje interierju posebno atmosfero. Strop galerije, ki se spusti iz nadstropja je obdelan z lesom, ki se zapelje ob okenski odprtini vse do pritličja in uokvirja galerijo. Stena galerije je obdelana v vidnem betonu, vidni beton poudari tudi pritličje interierja.
Poseben element interierja, ki daje posebno noto bivalnemu prostoru, je kuhinjski pult, narejen po meri, ki med seboj ločuje kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo. Kuhinjski pult ima tudi nosilno vlogo, hkrati pa je v ta osrednji element vgrajen tudi kamin.
Poseben pečat interierju dajejo tudi okenske odprtine, ki jih poudari uporaba posebnih materialov, okno v galeriji je zaokroženo z lesom, saj ima ta drugačno funkcijo od okenskih odprtin v pritličju, ki s temno površino stene tvorijo trak in hkrati uokvirjajo prečudvite poglede.
Klju temu, da je v interierju veliko betona in stekla ima ta precej topel karakter zahvaljujoč lesu Comaru. Iz lesa je izdelano večino pohištva, talna tekstura in del stropa, oziroma stene.

osnovni podatki
Projekt: Interier hiša S, Kamnik
Lokacija: Kamnik, Tuhinjska dolina
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2015-2017
Fotografije: Martin Pelcl