Interier Hlade, okolica Maribora

V okolici Maribora se nahaja lep kmečki turizem, ki je bil potreben prenove. Delno smo prenovili zunanji izgled objekta, pretežno pa je prenova obsegala oblikovanje interierja prostora za degustacijo vin in ostalih dobrot kmečkega turizma.
Želja stranke je bila ustvariti različne ambiente, glede na funkcijo različnih prostorov za degustiranje hrane in pijače. V enem prostoru je bilo potrebno združiti prostor za stoječe degustiranje vin, mize za poskušanje hrane, večjo mizo s klopjo za zaključeno družbo in prostor za počivanje ob kaminu ter šank s prodajo vin. Pritličje kmečkega turizma obsega še utilitarno kuhinjo, wc in shrambo.
Vodilo pri oblikovanju arhitekture kmečkega turizma je bil tradicionalni kmečki stil, ki pa smo ga arhitekti želeli nadgraditi s pridihom elementov in materialov sodobnega videza. Eleganco prostoru dajejo temna tla v kamnu, ki so hkrati tudi utilitarna. Prostor je zmehčan z lesenimi elementi, tkanino in izdelki suhe robe. V lesu je pretežno pohištvo, police za šankom, mize in nekateri stoli. V temnem kamnu je izveden tudi šank, ki zraste iz tal v isti materializaciji. Funkcionalno prostor predeli okvir med predelom za zaključene družbe in delom s posameznimi mizami, prostorom za degustacijo. Pod okvirjem je lociran prostor za sproščanje, ki tako postane ambient zase. Prostor za zključene družbe pa je lociran v nišo in tako bolj privaten od ostalih ambientov. Strop je razbit z izdelki iz suhe robe, ki pridajo k kmečkemu stilu interierja.

osnovni podatki
Projekt: Interier Hlade, okolica Maribora
Lokacija: Maribor, okolica
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2015-2016
Fotografije: Martin Pelcl