Interier Pašman, Pašman Hrvaška

Interier je umeščen v hišo z dvema apartmajema na Pašmanu. Želja investitorja je bila, da bi arhitektura bila oblikovana v klasičnem mediteranskem stilu, arhitekti pa smo mu dodali pridih modernosti.
Klasičen mediteranski stil je bil ustvarjen s kombinacijo naravnih materialov, pretežno lesa in kamna. Notranjost mediteranske vile je zasnovana tako, da so stene pretežno oblečene z naravnim grobim kamnom, gladek kamen, marmor, pa je uporabljen na tleh interierja. Pohištvo je pretežno iz masivnega hrasta, iz lesa pa je tudi okvir na stropu, ki zaokroži tudi kuhinjo. Kontrast k naravnim materialom, ki poudarja pohištvo daje črna kovina, ki se vije po prostoru.
Stropni okvir iz kovine zaobjame tudi kuhinjo, ki je narejena po meri iz masivnega hrasta. Na podobni način se vijejo kovinski okvirji tudi pri okenskih odprtinah.
Na podoben način temen okvir ovije večnamensko omaro v dnevnem prostoru, ker se skriva kamin z drvi, knjižna omara in moderno zasnovane police za shranjevanje ter vhod v hišo. Iz masivnega hrasta v kombinaciji s črno kovino je po meri oblikovana tudi jedilna miza.

osnovni podatki
Projekt: Interier Pašman, Pašman Hrvaška
Lokacija: Hrvaška, Pašman
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2014-2015
Fotografije: Martin Pelcl