Interier Situla, Ljubljana

Oblikovali smo manjše stanovanje v stanovanjskem kompleksu Situla v Ljubljani. Stanovanje je bilo manjše kvadrature, za 1 osebo ali par, izziv stanovanja je bil narediti arhitekturo čimbolj funkcionalno, povečati njegovo uporabno vrednost.
Tako je osrednji element bivalnega prostora združeval tako kuhinjo, prostor za shranjevanje, kot tudi pisarno in jedilno mizo. Stenski element je zasnovan fleksibilno, jedilnica lahko postala tudi pisarna, na stenski omari pa je montiran drsni panel, ki je odkrije ali zakril del, ki ga uporabnik trenutno potrebuje ali ne. Tako se kuhinjski del z jedilnico prelevi v pisarniški del s prostorom za shranjevanje.
Zunanja lupina večnamenske omare je v preprosti beli barvi, notranje police pa so obarvane v različne barve in teksture lesov, kar jim daje specifično identifikacijo in popestri prostor. Poseben element, ki razdeli precej dolg prostor bivalnega dela na dve polovici, je tudi okvir, ki zraste izza dnevnega dela prostora na strop in ustvari mikroambient znotraj bivalnega prostora. Tudi opisani element okvirja je narejen iz različno teksturiranih lesov.
Bivalni prostor, kljub moderni stilski zasnovi, ravnim linijam in uporabi sodobnih materialov, dobi topel pridih, predvsem zaradi uporabe večje količine lesenih tekstur.
Arhitekti smo opremili tudi ostale prostore stanovanja, spalnico, kopalnico, predsobo in utility, prostori si bili zasnovani v podobnem slogu.

osnovni podatki
Projekt: Interier Situla, Ljubljana
Lokacija: Ljubljana
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2016-2018
Fotografije: Martin Pelcl