Interier Smooti bar, Celje

Interier smoothi bara v Celju je zasnovan izrazito sodobno, s pridihom pop art-a. Želja investitorja je bila, da arhitekti zasnujemo interier, kjer bo na eni strani možno zaznati stil pop art-a in rock-a po drugi strani. Tako je nastal interier z destinktivnim karakterjem močne črne barve na eni strani in pisanih vzorcev ter oblik sadja na drugi strani.
Problem prostora je bil, da je ta izrazito dolg in ozek, tako smo uporabili nekaj trikov, da smo prostor optično razdelili po dolžini in razširili z uporabo ogledal.
Tla prostora so oblečena v temno keramikom, ki ima utilitarni namen po eni strani, po drugi pa ustvarja temno bazo prostora. Kontrast temnim tlem je svetel strop, ki zalebdi in je obdelan s tapeto svetle barve. Poseben element arhitekture je temen okvir, ki zraste iz temnega šanka in tako predeli predolg prostor. Točilni pult, ki predstavlja temen poudarek, sestoji na zunanji strani iz polic, na katere so vstavljene rastline in sadje, ki soustvarjajo atmosfero interierja. Zelo poseben karakter prostoru pa dajo custom-made tapete, te so-ustvarjajo trak na steni, ki sestoji iz pisanih tapet, enobarvnih tapet, ogledal in temnega okvirja, ki zraste iz točilnega pulta. K posebni atmosferi prispeva tudi plastično pohištvo, mize in stoli, ki doprinesejo k videzu pop art-a.

osnovni podatki
Projekt: Interier Smooti bar, Celje
Lokacija: Celje
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2015-2016
Fotografije: Martin Pelcl