Interier Z, Ljubljana Šiška

Poseben izziv je bilo oblikovanje dvosobnega stanovanja za par v Ljubljani, saj je bila želja naročnika, da je oblikovanje interierja v strogo industrijskem stilu. Arhitekti smo hkrati želeli, da stanovanje ni preveč hladno, tako smo v prostor vnesli toplino z uporabo pretežno lesa.
Tla interierja bivalnega prostora tvorijo temno bazo, z uporabo temnega parketa, ki se nadaljuje tudi na steno kuhinje. Industrijski videz arhitekture smo dosegli z uporabo vidnega betona na stropu, kovinskega okvirja, ki je nadomestil odstranjeno predelno steno in na videz nakazoval razdelitev med jedilnico in dnevno sobo in grobega paličja iz armaturnih palic, katerega smo oblikovali v police za knjige. V prostor je bila vstavljena tudi moderna jedilna miza v industrijskem videzu, ki je bila izdelana po meri. Prostor dodatno zmehča tudi okvir za omaro za tv, iz lesa, v katerega pa je vstavljena tekstura iz armaturnih palic in vidnega betona. Iz stropa bivalnega prostora pa se spuščajo žarnice, na temni pajkovi mreži.
Izrazito industrijsko je zasnovona tudi kuhinja, ki ima povečini metalno inox teksturo, v zgornji, temen okvir kuhinjskega pulta, pa so vstavljene lesena omare, ki prostor rahlo zmehčajo. Stena za kuhinjo je oblečena v reciklirano opeko, ki skupaj s kovinsko kuhinjo tvori strogo industrijski interier.

osnovni podatki
Projekt: Interier Z, Ljubljana Šiška
Lokacija: Ljubljana
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2015-2016
Fotografije: Martin Pelcl