Prenova dvojčka, Interier Ljubljana

Prenova stanovanjske enote dvojčka v okolici Ljubljane je obsegala dokončanje objekta v 3. podaljšani gradbeni fazi in oblikovanje nadstandardnega interierja. Naloga arhitektov je bila oblikovanje interierja tako kleti, pritličja, kot tudi nadstropja.
Posebna je predvsem arhitekturna zasnova objekta, saj je ta vpet v zelo strm teren. Tako je vhod v objekt s severne strani v pritličju, kjer je locirana tudi garaža za avtomobil. Na južni strani se teren precej spusti, tako ima kletna etaža dostop do zunanjosti. Razporeditev prostorov objekta, ki jo je narekovala arhitektura, smo zasnovali na sledeč način. V kletni etaži je locirana luksuzna spalnica s kopalnico, garderobo in utilytijem ter družabnim prostorom z vinsko omaro. V pritličju je poleg garaže, jedilnica s kuhinjo in nišo za sporščanje, v nadstropju pa se nahaja dnevna soba s pisarno in otroški sobi s kopalnico.
Želja naročnika je bila, da je interier izrazito sodoben, nadstandardnega videza in da k občutku domačnosti pridajo naravni materiali ter uporabljene tkanine. Občutek sodobnega interierja smo dosegli z uporabo materialov, kot na primer z vidnim betonom, uporabo ogledal, kovine in kamna, prostor pa smo zmehčali z grčastim orehom, tkanino v niši in zavesami.
Posebej zanimiv je bil interier pritličja, kjer je zasnovana kuhinja po meri oblikovana iz grčastega hrasta, kontrast naravnemu materialu pa predstavljajo ogledala v nišah. Podobne materializacije je tudi niša za počivanje, kjer smo dodatno toplino dosegli z uporabo tkanine. Strop interierja je vidno sodoben, oblečen v vidni beton, ki predstavlja kontrast mehkemu občuku naravnih materialov lesa in tkanine. Sodobno oblikovano je tudi kovinsko paličje, ki z žarnicami tvori svetilno telo, nad kuhinjskim pultom.
Sodobno oblikovana je tudi spalnica s privatno kopalnico, kjer so uporabljeni nadstandarni materiali in kopalniška oprema. Splanica in kopalnica se funkcionalno prepletata v prostor za počitek s spajem, kjer kopalna kad postane del spalnice, kopalnica pa je zasnovana v steklu in vidna iz spalnice.

osnovni podatki
Projekt: Prenova dvojčka, Interier Ljubljana
Lokacija: Ljubljana, Brinje
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2016-2018
Fotografije: Martin Pelcl