Vila blok, Podutik Ljubljana

Vila blok je zasnovan kot enovit objekt s 4 stanovanji. Vodilo oblikovanje objekta je bilo oblikovati objekt, ki bo navzven izgledal kot enodružinska hiša, saj je manjši blok lociran v mirnem naselju pretežo enodružinskih hiš.
Objekt ima 4 stanovanja, ki se nahajajo v 2 etažah, od tega sta dve stanovanji locirani v pritličju in dve v nadstropju. Vsa stanovanja so enosobna in so podobna po kvadraturi in postavitvi prostorov, v vsakem stanovanju je vhodni prostor, kabinet, shramba, kopalnica, bivalni prostor s kuhinjo in jedilnico in spalnica. Spodnja stanovanja imajo vrtno teraso in zunanji prostor, stanovanja v nadstropju pa zunanjo teraso.
Oblikovno je arhitektura vila bloka ena celota, ki jo zaobjame svetel okvir iz kontaktne fasade, v okvir je na južni strani vstavljena zasteklitev, s temnimi prekinitvami okenskih okvirjev, sten in plošče. Ker objekt v celoti izkorišča dobro osončenost lokacije, je na jugu povsem osvetljen, na vzhodu, zahotu in severu pa zaprt, z izjemo potrebnih utilitarnih oken. Vsako stanovanje ima ločen dostop od zunaj, tako do zgornjih stanovanj dostopamo po stopnišču, ki je predstavlja pol-javen prostor in je zastrto s kovinskimi profili.

osnovni podatki
Projekt: Vila blok, Podutik Ljubljana
Lokacija: Podutik Ljubljana
Naročnik: Zasebni invstitor
Avtorji: Coinhabarhitekti
Leto: 2016-2018
Fotografije: Tomaž Pažek